Jak se zajistit pro případ ztráty soběstačnosti?

riscover_logo
Přejít na obsah

Jak se zajistit pro případ ztráty soběstačnosti?

RISCOVER | Finanční poradenství od profesionálů.
Published by Daniel Bechný v Tip · 6 Únor 2024
Základních deset životních potřeb nám představuje legislativa, a jejich posuzování se řídí vyhláškou č. 505/2006. Každá z těchto potřeb je definována souborem dílčích schopností, a ztráta schopnosti zvládat alespoň tři z těchto činností je považována za ztrátu soběstačnosti.

Těchto deset potřeb zahrnuje mobilitu, péči o domácnost, orientaci, oblékání a obouvání, komunikaci, osobní aktivity, stravování, tělesnou hygienu, výkon fyziologických potřeb a péči o zdraví.

Pro ty, kteří si přejí zajistit finanční stabilitu v případě ztráty soběstačnosti stupně III. nebo IV., existuje na trhu speciální produkt. Tento produkt poskytuje měsíční penzi až do konce života pojištěného, přičemž výplata odpovídá aktuálnímu stupni ztráty soběstačnosti. Posuzování této ztráty probíhá na základě přiznání příspěvku na péči od státních orgánů.

Prostředky z pojištění dlouhodobé péče lze využít na úhradu nákladů, které nejsou pokryty státním příspěvkem, a umožňují tak flexibilitu v volbě, kde a jak nesoběstačnost přestát. Tato forma pojištění také poskytuje určitou nezávislost na státním sociálním systému, což může být výhodné. Kromě toho přináší ulehčení pro blízké, kteří se starají o postiženou osobu, a nabízí možnost občasné výpomoci v péči.

Při sjednání této formy pojištění může člověk ve věku 35 let platit měsíčně například 300 Kč a zajistit si měsíční rentu ve výši 15 000 Kč po dobu až 10 let. Existují i produkty, které nabízejí výplatu renty až do doby smrti pojištěného, přičemž výše pojistného se odvíjí od konkrétních podmínek.

Pokud chcete vědět více nebo předložit nabídku na míru, napište nám. Milerádi se Vám budeme věnovat.


Copyright (C) RISCOVER s.r.o.
O společnosti

Vítejte u společnosti RISCOVER - vašeho spolehlivého partnera v oblasti finančního poradenství. S více než 20-ti letou zkušeností jsme si vybudovali pověst poradenské společnosti, která se soustředí na poskytování vysoké úrovně profesionálních služeb.
A co můžeme udělat pro vás?
Daniel Bechný, jednatel
Návrat na obsah